Lær mer

Her vil jeg samle opp en liste av bøker og videoer jeg har lest/sett som kan være til hjelp for de som er interesserte i å ta steget videre og lære enda mer om investering/sparing/business. Oppdateres fortløpende.

  • The Richest Man in Babylon – George S. Clason. (Lettlest) Denne boken handler om en gjeng som levde i en av de tidligere sivilisasjoner i Babylon, og hvordan en av dem klarte å bygge seg opp en stor formue. Han gir finansielle råd til vennene sine ved å bruke enkle eksempler. Definitivt et godt sted å starte.
  • The Snowball effect – Alice Schroeder. (Lettlest) Dette er biografien om verdens rikeste mann, Warren Buffett. Gjennom denne boka blir man bedre kjent med personen bak milliardene, og man får et innblikk i hvorfor han er som han er. Både interessant, underholdende og lærerik.
  • Millionaire Next Door – Thomas J. Stanley. (Lettlest) Denne boka kan være et godt alternativ til The Richest Man in Babylon, da den gir noen av de samme lærdommene. Personlig foretrekker jeg boka som er satt i oldtiden best.
  • Unshakeable – Tony Robbins. (Medium) Hvordan komme seg gjennom markedets volatilitet. Her kommer vi innom ganske mange grunnleggende idéer og prinsipper for en investor, i tillegg sammenlignes de for å gi et bedre inntrykk av hvilke som kan være lure å følge.
  • Common Sense on Mutual Funds – John C. Bogle. (Medium) Bogle er litt av en legende når det gjelder fond, og her får du en grunnleggende men gjennomført innføring i hva du skal se etter når du velger fond.
  • The Great Depression, A Diary – Benjamin Roth(Lettlest) Benjamin Roth tar deg med gjennom sin opplevelse av den store depresjonen på 1930-tallet. Her kan man finne lærdommer om hvordan samfunnet, markedet og enkeltindivider oppfører seg under finanskriser.
  • Rich Dad Poor Dad – Robert T. Kyiosaki. (Lettlest) Denne er en klassiker, selv om forfatteren er en smule kontroversiell da man ikke er helt sikre på om fortellingen er fiksjon eller virkelighet. Uansett om det bare er tull og tøys finnes det mange gullkorn her som alle burde få med seg.
  • The Intelligent Investor – Benjamin Graham. (Tunglest) Dette er Ben Graham’s egen playbook, som Warren Buffett var veldig påvirket av i sin tid. Boken er dog gammel, og Warren har i senere tid løsrevet seg fra dette systemet som Graham lagde, men han har nok tatt med seg veldig mye.
  • Security Analysis – Benjamin Graham & David Dodd. (Tunglest+) Security analysis er for de som vil ta steget et hakk videre, og er egentlig en utdypning av The Intelligent Investor. Boken ble gitt ut i 1934, hvor av kortversjonen The Intelligent Investor kom 15 år senere i 1949. Dette er med andre ord tunge bøker, med gammeldags språk.